Incitació a la violència

Article 510 del Codi Penal espanyol

1. Els qui provoquen a la discriminació, a l’odi o a la violència contra grups o associacions, per motius racistes, antisemites o altres motius referents a la ideologia, religió o creences, situació familiar, la pertinença dels seus membres a una ètnia o raça, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació sexual, malaltia o minusvalidesa, han de ser castigats amb la pena de presó d’un a tres anys i multa de sis a dotze mesos.

2. S’han de castigar amb la mateixa pena els qui, sabent-ne la falsedat o amb menyspreu temerari cap a la veritat, difonguen informacions injurioses sobre grups o associacions en relació amb la seva ideologia, religió o creences, la pertinença dels seus membres a una ètnia o raça, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació sexual, malaltia o minusvalidesa.

El presidente del Supremo no ve delito en la frase de Castelao

“Las leyes, como las mujeres, están para violarlas” dijo el político gallego, persona de confianza de Núñez Feijoo

8.10.2012

El presidente del Tribunal Supremo y del Consejo General del Poder Judicial calificó este lunes de”barbaridad horrorosa” la frase del dimitido presidente del Consejo General de la Ciudadanía en el Exterior, José Manuel Castelao, de que “las leyes son como las mujeres, están para violarlas”.

Gonzalo Moliner ha matizado que, aun siendo “desafortunadas”, de esas manifestaciones no se puede “entender que ha cometido un delito”. Precisamente el PSOE ha pedido al fiscal general de Estado, Eduardo Torres-Dulce, que estudie las palabras de Castelao por si pudieran ser constitutivas de delito.

Moliner no aprecia delito, aunque insistió en que no entiende como a una persona “se le ocurre decir” algo semejante.

[…]

Font: Público.es

I tu què creus, que és delicte o que no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s