Carta a un cap rapat

¡EH, AMIGO! TÚ LEER AQUÍ!

QUERIDO CABEZA RAPADA:

YO ESCRIBIRTE CON PALABRAS FÁCILES, PARA QUE TU PODER COMPRENDER. YO LEER EN PERIÓDICO QUE TÚ SER “BESTIA”, PERO YO NO CREER. YO CREER QUE TU SER IGNORANTE E IGNORANCIA SER GRANDE PROBLEMA, TAMBIÉN PARA MÍ. PORQUE IGNORANTE SER PERSONA DÉBIL Y PERSONA DÉBIL TENER MIEDO Y EL QUE TENER MIEDO SER PERSONA QUE HACERSE AGRESIVA Y HACER “BONK” CON BASTÓN SOBRE CABEZA DE POBRE HOMBRE.

YO QUERER DECIR ESTO: SI TÚ PEGAR A UN HOMBRE POBRE, TÚ NO DEMOSTRAR TU FUERZA, TÚ DEMOSTRAR TU DEBILIDAD Y ESTUPIDEZ, PORQUE SU CABEZA ROTA NO RESOLVER TU PROBLEMA.

TU PROBLEMA SER QUE TÚ VIVIR EN SUBURBIO DE MIERDA, SIN TRABAJO O CON TRABAJO DE MIERDA. TU PROBLEMA SER QUE TÚ SER ÚLTIMA RUEDA DEL CARRO Y POR ESO TÚ QUERER VOLVERTE FUERTE Y TÚ TENER RAZÓN PERO NADIE SE VUELVE FUERTE PEGANDO (cuarenta contra dos) A DOS PERSONAS DÉBILES. SI TÚ QUERER SER FUERTE, TÚ DEBER REBELARTE A TU DEBILIDAD, TÚ DEBER PENSAR. EN TU CRÁNEO AFEITADO HABER CEREBRO. TU CEREBRO NECESITA ALIMENTO, COMO TU ESTÓMAGO. TÚ ENTONCES INTENTAR “HABLAR”, “LEER”, Y PREGUNTARTE POR QUÉ TÚ VIVIR VIDA DE MIERDA. ESTO ES CULTURA Y CULTURA SER FUERZA PARA MEJORAR A LAS PERSONAS.

YO SABER QUE LEER ES MUY CANSADO, PENSAR SER AÚN MÁS CANSADO, MUCHO MÁS CANSADO QUE GRITAR “NEGRO DE MIERDA” O “SUCIO JUDÍO”. GRITAR GILIPOLLECES SER MUY FÁCIL. TODOS SER CAPACES DE INSULTAR Y ODIAR.

A MÍ NO ME IMPORTA NADA SI TÚ AFEITAR TU CRÁNEO O LLEVAR BOTAS MILITARES; POR MÍ TÚ PODER PONERTE ALCACHOFA DE SOMBRERO Y TATUAR TUS NALGAS. A MÍ IMPORTAR QUE TÚ RESPETAR A TI MISMO, TU CEREBRO Y TU DIGNIDAD. ASÍ TAL VEZ TÚ APRENDER TAMBIÉN A RESPETAR A OTRAS PERSONAS.

SI TÚ GRITAR “SUCIO JUDÍO”, TÚ DEBES SABER POR LO MENOS QUÉ ES SER JUDÍO. Y SI TÚ SABER QUÉ SER JUDÍO, TÚ PROBAR A PREGUNTARTE QUÉ TAL SI QUEMASEN EN HORNOS A TU MADRE, TU PADRE, TUS HERMANOS, TUS AMIGOS, A TI MISMO. SI TÚ EMPEZAR A HACER PREGUNTAS, TU EMPEZAR A VENCER, PREGUNTAS SER COMO LLAVE DE COCHE: BASTA UNA PARA ENCENDER EL MOTOR Y LLEGAR LEJOS.

YO, MUY PREOCUPADO POR TI (y también por las cabezas de los que quieres pegar). YO PREOCUPADO PORQUE EL PODER, CUANDO VER PERSONAS IGNORANTES, HACE DOS COSAS: METÉRTE EN LA CÁRCEL (y cárcel ser como un inmenso “bonk” sobre tu cabeza). O BIEN SERVIRSE DE TI COMO ESCLAVO, MANDARTE A PEGAR, TORTURAR Y QUEMAR A OTROS, MIENTRAS ÉL VIVE EN BUENA CASA, CON BUEN COCHE Y CON BUENA TÍA. ¿TÚ QUERER SER LIBRE? MANTIENE TU CRÁNEO AFEITADO PERO APRENDE A AMAR A TU CEREBRO. LA FUERZA Y EL PODER HABITAR AHÍ: DENTRO DEL COCO, NO SOBRE EL COCO. CIAO.

(Autorizada su reproducción por el “Colectivo No Violencia y Educación”)

21 comments

 1. rubén

  M’agradat aquest text perque parla sobre la violencia i l’educació, i aquest tipus de text te ensenyen sobre tot aixo en la vida com no pegar, fer preguntes quan el necessites etc…

 2. Àngels M.B.

  Sembla que els caps-rapats, o els feixistes, la gent violenta només afecten als que peguen o insulten. I a nosaltres, tu i jo que passem pel costat, som afectats? Jo no insulte, i a mi no m’han insultat perquè no sóc immigrant. Però, aquestos actes violents ens afecten també a tots i totes?

 3. Maria

  Al grup de mediació hem estat discutint els motius que porten els grups feixistes a atacar les persones més dèbils i l’atracció que desperten. Aquestes són algunes de les idees.
  o Necessitat de sentir-se superiors
  o Ideologia racista
  o Molts feixistes no tenen treballs o els tenen molt dolents, viuen en condicions negatives, en barris miserables…
  o Els feixistes fan responsables de la seua situació les persones Immigrants.
  o Els ideòlegs solen ser de classe acomodada però la base no.
  o És difícil identificar els causants reals de la dolenta situació econòmica i social.
  o L’immigrant és presa fàcil: està a prop, és vulnerable…
  o Els grups es presenten com a salvadors, com a herois. Per això la gent sense recursos ha arribat a votar a nazis com Hitler.

  Preguntes que se’ns desperten:
  • Per què els grups feixistes ataquen les persones més dèbils?
  • Com fan els dirigents neonazis per a captar gent jove?
  • Quines situacions propicien que els joves entren en una banda?
  • Els grups nazis s’organitzen jeràrquicament?
  • Es pot eixir dels grups neonazis? Podem fer canviar d’opinió una persona d’un grup neonazi?

 4. Tamara Kent

  Aquesta carta a un rapat m’ha agradat molt, perquè parla de la violència que cada dia augmenta més i més. Hi ha algunes persones que sols maltracten a altres per a demostrar la seua força masculina davant els seus amics, per a demostrar la seua homenia sent que en realitat el que demostren és la seua debilitat.

  També en el text es menciona l’educació perquè si no se té una bona qualificació professional no podràs aspirar alt i tindràs un treball horrible tota la vida que no te satisfaça res, i això pot ser una raó de que satisfaces la teua frustració amb els més dèbils, sent que ells no tenen la culpa dels teus errors de la vida o bé que no hages tingut les mateixes oportunitats que altres.

 5. christian de burgos

  Aquesta carta m’ha agradat molt perquè hi han parts de la carta que pots reflexionar i pensar. Aquesta gent feixista, no son mes forts, el mes fort es el que supera els seus problemes i els soluciona sense violència, no son mes forts perquè pegen a gent dèbil o que per problemes personals i an acabat vivent en el carrer.

  No se el que fan els dirigents neonazis per a captar gent jove, puc suposar que per Internet, es a dir; es poden a fer xarxa social falsa i agregen a gent jove i quedem amb ell o ella. És uns dels casos que
  em s’ha ocurrit.

  Quant un jove entra en una banda, és perquè no ha sigut bona companyia, o se fica en problemes contínuament, o te problemes familiars etc.. i se sent marginat, doncs els membres d’aquestes bandes és fan amics i el jove marginat vol amics, poc a poc es junta amb gent problemàtica que le porten a juntar-se amb gent d’una banda feixista.

  No se com s’organitzen jeràrquicament.

  Clar que és port eixir dels grups neonazis amb tot depen de la persona. Tot en aquesta vida te sol·lució, si eixa persona te la capacitat de reflexionar, pensar i vore a on s’a ficat pot eixir. També pot ajudar-lo una persona que s’atxa ficat en aquestos grups i a eixit d’aquestes bandes, però es molt complicat.

 6. meline wolf

  Aquesta carta per al cap rapat m’ha encantat, és molt divertida per la forma en la que està escrita i perquè explica que està mal pegar als altres i que la força és la intel·ligència, i el pegar als altres no és signe de força sinó d’ignorància. Estic segura de que si una persona violenta llig aquesta carta, començarà a vore el món amb altres ulls i pensarà d’un altra manera.

  En el que respecta a la carta, està escrita d’una manera que si el seu destinatari ho llig és sentiria ignorant. Pense que molta gent pensa que la violència és la força i en realitat la vertadera força és la intel·ligència.

 7. Xavi Thompson

  Aquesta carta està bé perquè pots reflexionar del que fan aquestes persones, apart aquesta carta té una part còmica que diu això: “A MÍ NO ME IMPORTA NADA SI TÚ AFEITAR TU CRÁNEO O LLEVAR BOTAS MILITARES; POR MÍ TÚ PODER PONERTE ALCACHOFA DE SOMBRERO Y TATUAR TUS NALGAS´´, aquest no sembla molt graciós si el llegeix un cap rapat.

  Els grups feixistes ataquen a les persones més dèbils debut a que es senten més superiors i perquè ells sàpiguen que al ser inferiors i dèbils són més fàcils d’atacar tant psicològicament (perquè així es passen al grup feixista) i físicament (perquè si no volen anar amb els feixistes són atacats bruscament)

  En èpoques de crisis molta gent jove que no treballa i no vol estudiar (perquè no li agrada o perquè pensen que no tindran un treball bo en un futur) són fàcil de manipular debut a que els nazis prometen donar-li un treball (soldat), roba i donar-lis de menjar. També es senten còmodes debut a que són grups que s’organitzen jeràrquicament, això significa que hi ha un líder que prepara a les bandes i li dona les armes i un lloc on dormir (bunker) .

  En definitiva aquesta carta serveix perquè la gent es done compte del que fan els grups feixistes.

 8. Pablo Marston

  Jo pense que els grups feixistes ataquen a les persones més dèbils perquè es l’única forma de exaltar la seua força i que ells son els millors, que per exemple ells pensen que els estrangers, els homosexuals, els jueus o els pobres son els que destrossen la societat o les famílies. Els neonazis utilitzen paginàs web pera “reclutar” gent, però els que entren a aquestes bandes de neonazis i tot aixo son xics que tenen molta violència a la seua casa, gent que no te treballs bons i mes en època de crisis en la que no hi ha treball i en totes les bandes hi ha un lider que es el que els dona de menjar, un lloc on dormir, una ideologia, en resum una forma de viure.

 9. Nacho Mott

  Totes aquestes persones estan en una situació molt difícil. Apostaria el que siga que eixen tots dels suburbis. És per això que poden ser marionetes per a aquells que estan al capdavant d’aquests grups. Sabem que la majoria de les persones d’aquestes zones són analfabetes amb problemes familiars. Família ficada en el món de la droga, alcohol o proxenetisme incita a aquests joves a tenir aquesta ideologia. La vida els va malament, i són un bon objectiu per als líders de bandes neo-nazis. Mitjançant la demagògia, aquests aconsegueixen fitxar-los i les bandes són d’alguna manera per als joves una bona manera d’alliberar tota aquesta ràbia i ira que duen damunt dia a dia per exemple mitjançant la violència.

 10. barbara.

  Aquesta carta té moltisima rao ja que els neonacis,raciostes o xenofogos no tenen perquè ser-lo.
  quan diu per exemple “negre de merda” o que els immigrants tenen la culpa de la crisi etc,tota la culpa cap als imigrants,aquesta gent que diu tot això no té molt cervell, ja que els immigrants tambe donen diners al nostre pais,si hi habra immigrants dolents com tame hi ha espanyols dolents.
  solament volia dir que estic totalment d’acord amb aquest apartat dels punys no parlen ja que hem de solucionar el problema del racisme,xenofòbia i moltisimes coses mes.

 11. Sara Genís

  A mi, personalment, aquesta carta em pareix molt bona, tant per als skins com per a la gent que ignora el que són i el que poden arribar a fer. A més, la carta crida molt l’atenció, ja que és un text que està molt simplificat que cualsevol pot llegir i entendre.

  En conclusió, és un text instructiu i entretingut.

 12. Carlos Barres

  El text esta molt be, pense que la persona que escriu la carta, la escriu amb ironia al cap rap. Li diu les coses que els caps rapats pensen dels immigrants. Pensr que aquesta forma de pensar te que desapareixer
  .

 13. Luismi De Gouges

  CARTA A UN CAP RAPAT.

  Aquesta entrada tracta d’una carta dirigida a un skinhead que presumptament va gol petjar al cap a un home innocent. La carta esta escrita amb infinitius i en una forma de parlar pròpia dels indis dels westerns dels anys 30. És qüestiona la intel·ligència i la cultura del skinhead i se li recrimina l’agressió que va dirigir contra l’home innocent. Se li explica que la violència i la xenofòbia no es una bona manera de demostrar la seva força. No hi ha molt més que explicar sobre aquesta carta.

  M’ha agradat la forma en la que esta redactada la carta perquè tracta de resultar com una crítica amb un tono humorístic el comportament del neonazi. Encara que semble que l’autor tracta d’insultar d’alguna forma al cap rapat, lo que esta fent és explicarle que encara que tinga el cap rapat, tambe té un cervell dins i que, com el seu estómac, també necessita d’alimentarse.

 14. Manolo 3ºA

  Aquesta carta està dirigada a un skinhead o cap rapat, es dirigixen a ell amb verbs infinitius como si ell fora babau, però ho veig normal ja que els comportaments d’aquesta persona no són gens normals ja que a l’únic que es dedica és a insultar a jueus i als negres que simplement estàn vivint en un país com si tu ara et vas a qualsevol país, a tu te agradaría que et trataren com a un més, no? Pues a ells també. Solen utilitzar l’escusa de que roben o fan actes bandàlics, no ho solen fer i si ho fan està mal pero gent d’aquest país també fa cosses roïnes i molt pijors que ells, que passa? Com són espanyols no passa res? Em pareix nefaste que a ple segle XXI encara hi haja gent que pense de aquesta manera i puga ser tan racista. I si hi ha gent que encara ho pensa, que segur que per desgràcia hi ha, ells no tenen ningún dret a pegar-los ni molt menys són persones normal com tu, com jo i com el que li està pegant. Amb això sols es demostra que eres dèbil i que no tens ni una mica de cervell com per a parar-te a pensar. Si ells volen dur el cap rapat o el que siga em dona igual, però a ell també ha de donar-li igual com vaja un jueu o un negre ja que és igual que ell i té exactament els mateixos drets perquè es diuen DRETS HUMANS i no drets de la gent blanca. Normalment aquesta gent ha tingut una vida conflictiva o problemàtica amb la seua familia o a classe o on siga i les seues frustracions les paguen en els que ells creuen que són els més dèbils, també està clar que aquesta gent no va sola, sempre va en un grup iguals que ells perquè així s’asseguren que entre tots si que podràn amb una o dos persones que agafen pel carrer.

  La conclusió del meu comentari és que tots som iguals i tenim els mateixos drets però l’únic dret que no existeix és el de poder pegar als demes per ser d’altre país, negre, jueu o per qualsevol altra raó.

 15. Clara Gimeno 3ºA

  Aquesta carta, dirigida a un skinhead, té una particularitat: els verbs están en infinitiu, pot ser per que els caps rapats es senten babaus o per a que vegen lo mal que senta que et façen sentir inferior, aixó ja es obra de l’autor. Els caps rapats han fet les coses molt mal, han insultat amb un “brut jueu” o “negre de merda” sense cap raó a gent inocent i que l’únic que feia era passejar pe’l carrer, han fet coses inhumanes, barbaritats, aixó está clar, però aun així m’agrada la forma en que l’autor de la carta enfoca aquest tema.

  Pareix com si veguera un raig d’esperança, com si creguera de veritat en el que afirma, que es que el gran pecat d’aquesta gent és l’ignorància. Com ja sabem, l’ignorància és molt dificil de tractar, sobretot perque, per irònic que parega, ignores que la tens i moltes vegades s’apodera de tu. Com en tot, hi han casos i casos, però aquest autor parla dels caps rapats que fan el que fan perque no es posen en la pell de l’altre, i principalment per una falta d’empatia molt gran. Si aquestes persones voren el que de normal es veu en qualsevol persona, siga negra, blanca o jueva no faria el que fa. Ja que, o almenys açó pense jo, els caps rapats pequen de soberbia i veuen a uns determinats grups de gent com inferiors a d’ell.

  Com deia, l’autor d’aquesta obra diu que si els caps rapats es pararen a pensar en que, com es clar, no guanyen res dient aquestos insults i menospreciant a la gent del seu voltant.

  En conclusió, aquest autor demana als caps rapats que tinguen una mica d’humanitat i es paren a observar que no hi ha ninguna diferéncia entre uns grups socials o uns altres, i que deu de haver igualtat.

  Clara Gimeno.

 16. Clara Yuste

  Aquest text va dirigit als “skinhead” o “cap rapat”, y está redactat de una manera peculiar, es a dir, tots aquells verbs que apareixen están en infinitu.
  Personalment pense que és escrit d’aquesta manera perquè l’autor, com bé he dit abans, dirigix aquesta carta als skinhead y el redacta de una manera fácil de comprendre, com una ironía cap a ells, ja que aquesta clase de persones, té un alt nivell de racisme , i una persona, amb la cultura y la educació suficient no discriminaría una persona per el color de pell o les ideologíes religioses o de qualsevol altre tipus.

  Personalment, respecte, del que he pogut llegir, em pareix completament correcte aquest texte, perque jo pense que una persona no té ningún dret a insultar a altra o a sobreimposar-se sobre altra simplement perque es crega superior per les seves pròpies ideologíes. Respecte als skinhead, realment no puc comprendre aquests actes per part d’ells, i més en ple segle XXI, on suposadament, aquest tipus de conflictes no deuríen ocórrer.

 17. Carles Ramón

  Bona nit,
  He decidit comentar aquesta carta perquè considere que el tema que tracta és molt important i prou actual. Per tal de fer-ho, aniré descrivint les diferents parts de la carta i donaré la meua opinió. No és la primera vegada que l’he llegida, però la meua opinió continua sent la mateixa: la realitat que s’hi descriu és terrible.

  Aquest escrit reflecteix d’una forma realista una situació que es viu cada dia a tots els llocs del món: el racisme i la discriminació. En aquest cas d’un cap rapat, que és escrit per una persona jueva, musulmana o d’alguna altra ètnia, després d’haver llegit les atrocitats comeses per “l’Skin Head”.

  En aquesta carta, la persona que li escriu intenta transmetre un missatge tant al neofeixista, com a les persones que actuen com ell d´una forma prou directa: convida a què no es deixe véncer per les seues pors i que no les reflectisca de forma violenta amb persones que considera inferiors i que no ofenen a ningú.

  Quan s’actua així, el violent és l’estúpid, l´inferior i el dèbil. Potser, el cap rapat no haja tingut sort a la seua vida i vulga fer-se el fort i demostrar les seues raons mitjançant la violència, però tothom sap ser violent. Si vertaderament sabés el què està dient i es preguntara si el que està fent està bé… Què passaria? Començaria a respectar-se a si mateix, als altres i a pensar i no deixar-se dominar per les seues pors.

  L´autor de la carta (de forma molt valenta) ha transmés un missatge al cap rapat i a tots els neofeixistes que encara al segle XXI pensen, defensen, insulten i inclús assassinen per una ideologia. Però no tots pensem igual. Per què una persona amb diferents creences ha de ser superior o inferior? Per què s’ha de discriminar o agredir per un pensament diferent? Cadascú es lliure d’actuar, pensar i expressar-se de la manera que vulga, sempre i quan no falte el respecte.

  Al món no hi ha cap persona que siga igual a una altra, i això fa que a la terra i hi haja una rica diversitat cultural on tots podem aprendre de tots. Cadascú pot tindre un tipus de personalitat, un caràcter diferent, però… Per què ha de ser això un problema? Si tots opinarem, sentirem i pensarem igual seríem sers totalment manipulables. De què ens serviria esclavitzar el món amb una sola idea?

  Malauradament, està ocorrent actualment a partits com “Amanecer Dorado” o “Espanya 2000”. Després de tot el que es va fer, tornem a pensar igual? Pareix que retrocedim al passat… Però encara estem a temps de remeiar-ho. Per exemple, deixant de fer comentaris racistes i fent com l’escriptor que responia als actes del cap rapat, fent-los entendre que no és la forma correcta d’actuar.

  Hem de mirar al futur, corregint els errors del passat i així, canviar el món entre tots. Uneix-te al canvi!

 18. Laura Marhuenda

  Stop feixisme!
  El primer que m’agradaria dir es que estant en ple segle XXI, em pareix que fer aquest tipus de reivindicacions sense cap de sentit haurien de estar prohibides ja que no té ni cap ni peus dir aquestes barbaritats.

  Estic totalment d’acord amb la llibertat d’expressió i accepte tot tipus de idees i posicions polítiques inclús, però que no siguen ni masclistes, discriminatòries, racistes, o d’algun tipus d’aquestes o inclús opinions en que no es respecten els drets humans, perquè crec que ninguna persona per molt poder que tinga té el suficient dret per a primer insultar a ningú, després per a discriminar, i molt menys exercir la violència cap a aquesta o inclús arribar a donar-li la mort com es va fer quan lideraven al món les idees nacionalistes que donaren lloc al nazisme, feixisme etc.

  Per un altra banda, m’ha encantat la carta a un cap rapada, crec que la ironia que s’utilitza amb el llenguatge és l’adequada per a gent tan ignorant i curta com el que pensa així, perquè és de gent sense sentit pensar que gent jueva, musulmana, o immigrant es mereix ser exterminats per no ser ‘normals’ com se’ls considera (idea nazi) cosa que no em pareix bé ja que tinguen el tipus de ideologia que tinguen, o inclús creguen en la religió que creguen no li dona motius a ningú per a fer-li morir o fer-li patir, i açó ha de canviar ja!

  Voldria dir també en resposta al comentari de la meua mestra Àngels que tots tenim a veure en aquesta qüestió, tots podem fer alguna cosa per a evitar que es seguixquen fent aquestes coses, perquè com ha dit ella jo no insulte ni li pegue a ningú per la seua ètnia o el seu color de pell, però el que si que podem fer és evitar-ho i si ho vegem plantar-li cara que no ens poden fer res si nosaltres tenim les coses clares.

  Per desgràcia segueix havent gent que pensa d’aquesta forma, com es demostra en els partits polítics d’extrema dreta. Tot tipus de radicalitzacions polítiques son roïnes ja siguen d’esquerres o de dretes, però si seguim pensant que el món es sols per als blancs cristians tenim un greu problema. Fomentem la diversitat en tots els aspectes, que ja va sent hora.

  Com a conclusió, diré que si aquest tipus de gent es la que té en mans el nostre futur com diu en el vídeo (El mañana es nuestro) que Déu ens ampare!

  • Anònim

   Laura, compartisc la teva preocupació davanat la aparició de grups neofeixistes a la nostra ciutat . Crec que tenim arguments i lucidesa per no callar quan escoltemcomentaris, acodits que poden dir-se al nostre voltant influits per aquestes idess tan racistes, masclistes i antidemocràtiques.

 19. Eduardo Javaloyes 3ºB

  El primer que vull dir és:

  Es pot solucionar tot amb la violència? És la millor opció? Per als caps rapats o “SKINHEADS” sí.

  El que més destaca d’aquesta carta, com bé han dit els meus companys, és que el llenguatge que s’utilitza és simple i fàcil de comprendre.

  El que aquesta carta dona a entendre és que tú pots pensar d’una manera distinta a les demés persones, però perquè té que ser violenta? La persona que l’escriu no l’importa que siga “NEOFEIXISTA”, el que de veritat le preocupa és el “CAP RAPAT” i el seu comportament radical, i per aixó li explica que té que posar-se en el lloc de l’altre, té que “EMPATITZAR” amb l’altra persona. Tambè li diu que els seus actes l’únic que fan són donar-li més odi.

  Particularment, pense que enfrentar-te a una persona dèbil i guanyar significa sér més fort? No, ja que és una persona dèbil, la verdadera força es demostraria enfrentan-se a persones fortes, però no vull dir que s’enfrente a elles, sinò que s’enfrente als seus problemes, siguen petits o grans i que si aconsegueix superar-los i derribar els murs que l’ha possat la vida, quan ho consiga, serà una persona forta mentalment, psíquicament i emocionalment.

  Probablement, aquestes persones han tingut moltes dificultats quan eren xiquets, però això no justifica que maltracten a “IMMIGRANTS” o “PERSONES NEGRES”. Si el seu germà fora negre o fora d’un altre país, tambè el maltractaria?Jo tambè he passat moltes dificultats, igual que companys meus, i encara que per dins estava nerviós i furiós no he fet rés d’aixó. El que vull dir es que aquestes persones el que necessiten es ajuda, ajuda de tots nosaltres. Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s