Manifest contra la violència policial

Els equips de mediació treballem des de fa anys perquè als nostres centres, i entre el nostre alumnat, les paraules tinguen més força que els punys.

Les persones que formem part dels equips de mediació en conflictes dels instituts valencians (alumnat, professorat, famílies i personal no docent) ens sentim ferides per la violència policial cap als estudiants que han protestat contra les retallades a l’escola pública. Al mateix temps, ens enorgulleix l’acció d’uns joves que, de forma no violenta, han alçat les mans amb el seus llibres i un crit: “aquesta és la nostra arma”.

Com a pacifistes, ens comprometem a mantenir la protesta amb llibres, música i cançons, cartells, teatre… i no renunciarem a parar les injustícies i les agressions a l’escola pública. La nostra arma és la paraula i la imaginació i només es resoldrà el conflicte si es garanteixen els drets de tots i totes a la llibertat d’expressió i a l’educació de qualitat.

No podem callar ni tancar els ulls mentre una persona siga maltractada, silenciada o reprimida pels qui es creuen amb poder per a imposar-se!

I per tot això, demanem responsabilitats a les autoritats a l’igual que ho fem quan el nostre alumnat actua violentament.

16 comments

  • Maria Sanchis

   Gràcies Fina, però no sé què ha passat amb el teu missatge que ha quedat com una llonganissa! Però s’entén!

 1. Paula

  Vull felicitar a l’equip de mediació del l’IES Isabel de Villena no sols per aquest comunicat sinò en general per aquest bloc, que he descobert per els malaurats esdeveniments de les últimes setmanes. El vostre treball i la vostra actitut és el que necessitem per canviar les relacions violentes que ens amenacen per part de gent que no ha tingut la formació ni la sensibilitat vostra. El bloc és per a mi un raig d’esperança, igual que les manifestacions que hem viscut els ultims dies i les que vindràn. No s’atureu que cal molta gent com vosaltres per defensar la pau i el diàleg en el món.

 2. Maria

  Me parece una gran idea!!. Muchas Gracias! Se está creando un blog desde el Luis Vives en este sentido para poder coordinar todo esto, ya que la pagina web se nos está desbordando!! Desde el AMPA estamos muy agradecido/as por estas iniciativas, y todas vuestras muestras de solidaridad las estamos imprimiendo y llenando los tablones del Centro. Besos

 3. Carlos Barres

  Em pareix molt be aquesta proposta perque la violencia no ens porta a cap lloc, tenim q lluitar per els nostres drets amb un arma q ningu pot parar q es la PARAULA!!!

 4. Miquel

  “Com a pacifistes, ens comprometem a mantenir la protesta amb llibres, música i cançons, cartells, teatre…”

  Com clarament s’expresa al paràgraf anterior la violència no ha vingut per la nostra part, sinó per aquells que tenen el monopoli per exercir-la, encara que de forma legal pero no legítima, i pense que aquesta segona frase, que cite a l’inici del comentari, és un insult a totes les persones apaleades, detingudes i, en general, que ens hem defensat de forma legítima de les agressions que, per part de la policia, emb rebut aquestos dies.

  No sóm pacifistes sinó pacífics, és cert que apostem per la paraula i per la resolució dialogada de conflictes. Ara bé tots sabem que per a poder iniciar una medació les dues parts han de voler sentar-se a solventar el conflicte. Clarament no ées aquest el cas i per tant la defénsa que molts han fet davant les agresions policials és completament legítima i trobe que no deu ser criminalitzada per ningú.

  A més trobe a faltar al comunicat la demanda de la retirada de càrrecs contra els detinguts així com exigir al disolució inmediata dels cosos i forçes de seguretat de l’estat ja que l’única funció d’aquestos és la represiva i per tant fomentant uns valors étics i morlas que clarament no són coincidents amb els de l’equip de mediació.

  • Maria Sanchis

   Gràcies Miquel, tu sempre posant fil a l’agulla i punxant, que és el que té cosir sense didal! Ja se’ns havia acudit demanar dimissions, no et penses!!! En això tens tota la raó, però malauradament, en aquest petit país nostre no dimiteix ningú!

  • Àngels

   Miquel entenc la teva ràbia i la compartisc. I estic convençuda de que la millor manera de fer visibles les nostres raons és amb la defensa de la paraula, el pensament i les accions CREATIVES , NO DESTRUCTIVES, amb IMAGINACIÓ, no amb violència. Perquè la nostra força està en que sabem pensar i dialogar. La seva força és la violència , les seues armes son per trencar i provocar dolor. Les nostres armes (la paraula, els llibres, les idees, el teatre, la poesia, la cançò, la reunió, el diàleg, la manifestació …)son per a inventar i fer possible un mon mes just. Per això respecte, admire i m’enorgullesc de les manifestacions de l’anomenada “primavera valenciana” , perquè son, des del meu punt de vista, radicalment antiviolentes. Ací una prova..

 5. Mediación Colegio Adventista de Sagunto

  Aplaudimos esta iniciativa del I.E.S. Villena por procurar la mediación en medio de este conflicto. Estamos con vostros y apoyamos “la palabra, el diálogo y la comunicación” como armas de poder para conseguir acuerdos. El respeto y la tolerancia que no todos conocen es la vía para el entendimiento. ¡Ánimo!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s