#PrimaveraValenciana #IESLLuisVives

Aquestes són les armes estudiantils!

Els equips de mediació treballem des de fa anys perquè, als nostres centres i entre el nostre alumnat, les paraules tinguen més força que els punys. Malauradament, les actuacions policials d’aquestos dies, contra estudiants que es manifestaven pacíficament, van en contra dels valors que han de ser bandera de la ciutadania, si de veritat la volem moderna, no violenta i democràtica.

Pots ampliar la informació al diari Vilaweb

Una jove que va rebre un cop de porra el divendres passat davant de la comissaria del carrer Sapadors.

Crònica del divendres 17 de febrer de 2012

I ací la notícia a TV3, cadena que els valencians i valencianes no podem veure:

Més vídeos

PD: Expressem la nostra solidaritat i recolzament a l’IES Llúis Vives i a la seua directiva!!! Ànims, estem amb vosaltres!

40 comments

 1. MIguel Ángel

  Açí tenim la democràcia del segle XXI, me pareix indignant que la policia nacional puga actuar així, pegant als menors i el que és pitjor detenir-los.

 2. Vicente Becker

  No veig normal el que estan fent contra els alumnes del Lluis Vives, tan sols s’estan manifestant per una escola digna, i mireu con ho esta pagant la policia.
  En el vídeo de dalt, la policia empenta a dos xiques contra un cotxe, i això no es normal, la policia te que comprendre que son menors d’edat.
  També e vist en altres vídeos com la policia utilitzava la violència contra gent que no i estava en la manifestació, inclòs contra gent major.
  Crec que tot aixo hauria de canviar ya!

 3. Chantal Kent

  A mi no em pareix bé el que están fent. Indignant, mooooolt indignant tot el que hi passa ara. Que siga la pocicia no li dona dret a agredir a ningú, i menys encara als menors d’edat. Quin mal fan manifestant-se? El món va de mal en pitjor. Hi ha que canviar-lo ja!

 4. Melissa

  Els policies antidisturbis son uns animals; això no es fa amb les persones, ni amb ningú, i no és una cosa normal, a més, els estudiants només estaven manifestant-se pacíficament. I ha hagut persones que els han ficat a la presó, i als que de veritat deurien ficar a la presó, son els policies que agredixen a la gent. Si són menors d’edat, em pareix una animalada. I el colp que li han pegat a la xica de les sis grapes es el pitjor, perquè no tenia culpa de res i ha acabat ferida, com altres persones. Tot això ha començat per els re-corts, per això jo entenc que facen la manifestació, el que no entenc, és com els policies poden ser d’eixa manera.

 5. jose becker

  jo crec que els policies antiavalots no haurien de reaccionar així davant una protesta pacífica i tampoc debarian de colpejar a la primera persona que passa pel carrer

 6. alejandro becker

  Tot aix’o es una brutícia, aquestes coses son poden ocórrer al segle XXI.
  Manifestar-se es legal i la policia no pot golpejar a ningú solament per defensar el seus drets sense violència, encara que aquestes ordres de pegar a tothom arriben des d’arriba!
  Com volen un món millor si les noves generacions no poden tindre una bona educació?

 7. joan

  aço no pot pasar per q la gent vol una vida millor i la policia no pot pegar a menors de edat o gent mayors solo por protestar

 8. Jennifer Borromeo

  Em pareix indignant com es comporta la policia, aquestes situacions no pareixen que estigen passant en un país amb democràcia, és indignat com carregen als xiquets que el únic que estan demanant és una escola digna,res més.

 9. Xavi Thompson

  Açò que està passant no és normal, perquè sense raons els policies comencen a pegar a la gent i jo estic amb el col·legi Lluis Vives, perquè el que va a passar el divendres de començar a pegar als manifestants va ser una grosseria i una falta de respecto per falta dels policies i d’aquestos pel falta del govern. Nosaltres no velem una ciutat amb tanta violència al carrer i amb més de 20 detinguts que eren menors d’edats, i tot per unes retallades que hi han s’han fet i els policies han contestat d’aquesta manera tan brusca. TOTS SOM ELS LLUIS VIVES!

 10. luis

  Em pareix molt mal que la policia nacional pegue als menor i els detinga. El que me sembla indignant esque s’acarnissen tant amb els menor donant-los de pals. Jo estic amb el Lluís Vives. I tu?

 11. zineb becker

  Em pareix molt mal el que van fer ahir la policia ja que en primer lloc tot el món té dret a manifestar-se i en segon lloc la gent que es manifestava era gent jove de secundaria i batxiller i l’únic que estaven fent era demanar una millora en la societat i la policia NO té dret a fer el que ha fet.

 12. christian de burgos

  Estes situacions dels estudiants esta creant un mal estar social, ja que aquestes retallades afecten a tost el estudiants i al respecte la policia el agredeix amb maldat,donant-li palos i ben forts. Tothom tenim un dret a manifestar-nos i aquest dret veient aquest vídeo podem veure que no es complix.TOTS AMB EL LLUIS VIVES!

 13. Noelia

  Tot açò que està passant em pareix vergonyós, vore aquestes imatges es un gran motiu per a eixir als carrers a lluitar per el que es nostres que és una educació digna i en condicions i per donar suport a tots els joves que han sigut agredits i detinguts a mans de la policía nacional.
  Pareix mentira que estiguen passant aquestes coses, perquè si la gent ix al carrer no és per gust, sino perquè fa falta manifestants que canvíen tot aquest sistema que n’hi ha.

 14. Carla

  Em pareix vergonyós el que està fent la policia de València, no reconec a aquesta gent. Com és possible que vages caminant pel carrer i que et peguen una porrada perquè si. Estan detinguen als menors que defensen els seus drets i els de tots els estudiants. M’agradaria que foren els seus fills els que es defensaren, a vore com actuarien. TOTS SOM ELS LLUIS VIVES!

 15. Raquel Kollontai

  La policia ha sigut molt violenta amb els estudiants, ja que ells a soles estaven manifestant-se pacíficament per els retallades a l’escol, ja que a molts instituts estan afectant moltíssim, i la policia no té per què pegar o detenir als estudiants per donar la seua opinió, i menys encara si són menors de edat.
  Els estudiants estaven defenent els seus drets,aleshores els policies no puguen comportar-se com si Espanya encara estiguera com una dictadura, tampoc es que no posen ordre per què això és el que han fet de vegades durant temps, però sense utilitzar la violència.

 16. barbara

  Aquestos policia no se com poden tindre aquest treball perquè pegar a persones que estan lluitant per tota valència ells els maltracten també estan lluitant fins que per ells per a que tinguem tots treballs dignes,bons estudis, en resum una bona vida per a tot el mon i ells com a besties pengen a tot el mon fins a gent que camina per el carrer que hi passa? No podem ni passejar per el carrer sense que ens peguen una porrada.

  També estic acord a tots els manifestants perquè estan lluitant per tota valència i per quan nosaltres estem en el seu lloc tinguem uns bons estudis i no tinguem retallades ninguna persona en ningun treball i tindre menys conflictes a valència com a tota espanya.

  Estic contenta de que hi haja persona aixi de lluitadores que poden salvar a la nostra comunitat valenciana com a tota espanya,espere que aquesta manifestació tinga final i una bona solució per a tot el mon, i tota la gent que li han pegat li perdonen i se arrastren a aquestes persones que han lluitat per tots nosaltres.

 17. dani wolstencraft

  No em pareix res correcte el que ha fet la policia nacional es suposa que es la autoritat i que a més de imposar la llei hauria de donar exemple als ciutadans.

  El pitjor de tot ha sigut que arribaren a agredir a menors que el únic que volien era fer- se escoltar i no buscaven per a res la violència, en la meua opinió actuaren d’una manera molt agressiva i no el tendrien que haver fet.

  Si ho pensem inclòs agafaven i pegaven a gent que assoles passava per allí sense fer res roin va ser un error per la seua part.

  Es indignant que en el segle en el que estem la policia actue així.

 18. Amparo Pardo Bazan

  Què vols que diga? Per mi aquestos policies no tenen valors per colpejar a menors i a tot el que passava o es manifestava pacíficament.

  I del primer vídeo el minut 1:03 em pareix una barbaritat. Damunt es paren per colpejar-lo! Què els haurà fet? Donar-los classes de matemàtiques? Me’ls imagine dient “¡CUIDADO! ¡TIENE UN LIBRO DE MATEMÀTICAS! ¡VAYAMOS A POR ÉL!”. Vergonya em donen, i em quede curta!

  Al del la foto el podien haver matat! Fins que no maten a algú no van a parar o no van a fer res de bo.

  Encara no em puc creure com en València estem començant a viure en una dictadura: No podem veure TV3, en Canal 9 només posen coses a favor del PP i tot el que diga el contrari el callen, es gasten els nostres diners en bosses, vestits, la F1 i una visita al Papa quan se suposa que és un estat LAIC i damunt ens lleven el nostre dret a manifestar-nos. Que sàpiguen que podran tallar les flors, però no acabaran amb la primavera.

  PD: Ací teniu un TQD d’una que diu una barbaritat. Llegiu els comentaris, principalment els destacats que de segur que us agradaran: http://www.teniaquedecirlo.com/politica/704984

 19. christian stone

  Es una vergonya el que està fent la policía, sobretot el que va dir el cap de policía, que els manifestants eren els “enemics”.
  Menys mal que tota Espanya ens ayuda a manifestar-nos i tots i totes estan amb nosaltres.

 20. monse wolf

  No em pareix bé que els antidisturbis vagen pel carrer i comencen a pegar a tot déu encara que no tinguen res que vore en les manifestacions ni en els altercats que hi hagueren, és més, vaig a dir-vos
  un xicotet relat que va ocorre prop de l’institut Lluís vives (València).

  Anava una mare amb la seua filla de compres prop de l’institut Lluís vives i anaven amb unes quantes bosses d’alguns comerços, llavors d’un cantó del carrer van aparéixer unes quantes persones d’antidisturbis i van començar a cop de porra a pegar a la mare i a la xiqueta mentre que la mare cridava “no estem amb la manifestació sols estàvem comprant”. Peró els antidisturbis no feren cas del que deia la mare. Després se les van emportar en un cotxe de policia.

 21. Mireia i Inma

  Quina vergonya! Sembla mentida que açò passe a Espanya, un país democràtic i amb dret a la lliure expressió. A què punt hem aplegat? Ja no podem ni estar a classe pel fred que fa sense calefacció i encara, no poden demanar una educació digna? No havia vist mai policies donant així a la gent pel carrer, i el que es pitjor encara, a la gent que anava pel carrer i no tenia res que vore! Sols puc dir una cossa, vergonyós.

  Cada vegada que veig algun vídeo em fique malalta, perquè em pareix tan malament que estiguen fent açò estiguen en l’època que estem que no tinc ni paraules per descriure el que sent. Sols tinc una pregunta, a què espera el govern valencià per començar a actuar?

 22. Adrian Artero

  A mi no em pareix bè el que estan fent els policies amb els menors, no tenen dret a pegar-lis i si axò pasa es millor denunciar-lis. Tenen dret a manifestar-se i no tenen drt a pegar-lis.

 23. Javier Marston

  A mi no em pareix just aquestes situacions perquè els policies no tenen ningun dret a fer-lis aquestes agressions als menors quan ells es manifesten pacificament.

 24. Clàucia West

  Açò em sembla inaudit. No se qui es pensen que són, amb violència no es pot solucionar res.
  Al meu germà també el van “reduir” (segons deien ells, encara que en realitat el que li feren fou pegar-li) i l’insultaren.
  Després els violents i els “enemics” som nosaltres, com si no recorde mal digué el cap de policia.
  Jo aniré a la manifestació el proper dimecres i espere que també ho faja molta més gent, perquè es parla molt, però s’actua poc.

 25. Jose Torres

  Pot ser que la policia es passara un poc amb els colps, però tambe hi ha que pensar que els caussants d’eixa situació varen ser els propis manifestants. Si ja es il·legal parar els carrers de centre de Valencia sense permís i a més insulten, llancen objectes i es claven amb la policia, despres que no es queixen del que ha passat. Que si estan tant en contra del paro que hi ha i dels recortes, que pensen que fent el que han fet han impedit que algunes persones arriben al seu treball ocasionant que despidan a alguns.

  En part estic d’acord amb l’actuació de la policia, els propis manifestants varen ser els caussants d’aquella situació. No tenien dret a moure cotxes ni insultar ni res d’aixo. Ells buscaren violencia per les seues accions i despres no es varen responsavilitzar i posaren tota la culpa en la policia.

  • elspunysnoparlen

   Hola Jose, et done les gràcies per la sinceritat del teu comentari. Em fa reflexionar molt i molt sobre el que fem a l’equip de mediació, em remou profundament i em carrega les piles per a fer-ho encara millor perquè si creiem de veritat en una cultura de pau, no podem justificar una actuació policial violenta, siga qui siga la persona que hi haja al davant (alumnat del Vives o d’un altre lloc).

   Les armes que ha estat usant la policia, els seus dirigents i els polítics que els han posat allà han estat, a més de la violència, la desacreditació de qui ells qualifiquen com a “enemic”. Ningú ha dit que tots els joves de les concentracions de dimecres, dijous, divendres i dilluns foren del Lluis Vives, ni que tots foren menors. També n’hi havia d’altres centres que es varen solidaritzar, i també joves universitaris. Jo vaig vore alumnes del Villena, del Benlliure, de la Fonteta… i exalumnes del nostre institut que estan estudiant a les universitats valencianes.

   Tots aquestxs joves tenien una cosa en comú: que els feren córrer igualment a base de cops de porra.

   Però els que volen desacreditar-los diuen que eren okupes, red skins, shart-s, independentistes d’esquerres, que tenien antecedents o que ja els havien detingut, etc. Pots continuar la llista. Qualsevol pot fer-ho. Només es necessita imaginació i ganes d’intoxicar a l’opinió pública perquè no es queixe.

   Estem molt lluny de viure en un món de pau, Jose, però ho hem d’intentar!

  • seguimseguirem

   Jose, ho sent però no sóc capaç d’entendre com pots creure que els propis manifestants varen ser els que buscaven la violència que varen rebre i el que és pitjor encara, no se com pots defensar l’ús de la violència. Els manifestants i jo com a tal, no buscava això. Nosaltres estem allà queixant-nos per les retallades als sectors públics, l’augment de taxes, la disminució de beques, la incertesa del nostre futur laboral, l’exigència d’una educació en valencià, l’aplicació de l’Estratègia Universitària 2015, impagament de la Generalitat a universitats i instituts. No et semblen motius suficients?

   És possible que no hajen sigut prou correctes el mètodes que s’han seguit, però els atacs i la violència emprada per la policia tampoc ho va ser, i no pretenc amb això justificar les manifestacions il·legals, com dius tu, però pense que hi ha altres formes molt més humanes que s’han d’emprar abans d’obrir el cap a una menor, acorralar com si foren animals als estudiant i després carregar contra ells sense pietat, i milers d’exemples més que pots trobar fàcilment en Internet.

   Sincerament, si creus que no són pacífiques eixes protestes, acosta’t un dia i ho mires amb els teus propis ulls.

   • Jose T.

    A la teua contestació et dic que mentre es compleix la il · legalitat, la policia és l’única amb ordres legals d’utilitzar la violència si els subjectes no responen davant les amenaces, a més de que si les manifestacions foren legals com les d’ahir, la policia no els molestaria per a res, de fet eren els nacionals els que tallaven els carrers perquè els manifestants passaren.

    És cert que en alguna ocació ha hagut un “excés” de violència, però no es mes que una resposta dabant milers de desacataments i insults .. i ells només es disposen a executar les ordres, es pot ser roig, es pot dir el que penses però no arribar a ser tan extremistes i fer el que ens done la gana

    La policia esta per preservar la llei i l’ordre que aquesta gent altera cada dia reivindicant uns drets seus sense adonar-se que els seus drets acaben on comencen els meus, que són poder arribar a casa o passar pel carrer que tots paguem amb els nostres impostos.

    Respecte la teua idea, pero per el q es veu tu no la meua.

    Un salut.

    Pd: no parlaria aixina si aguera estat a les manifestacions i les haguere vist amb els meus propis ulls.

   • elspunysnoparlen

    Per al segon comentari de Jose T.

    Hola Jose, dir que respectes les idees dels altres i que no es respecten les teues és prou desafortunat i, a més, és mentida. En aquest bloc se t’estan rebatent les opinions, igual que tu fas amb les meues (nostres). El debat sobre els drets personal és complex. El meu barri té la meitat de carrers tallats des de fa dues setmanes perquè estan muntant la il·luminació fallera. Què faig? Cride la poli perquè comence a repartir? És el meu dret a anar pels carrers, segons el teu criteri. La policia no està per a crear problemes i la seua actuació empitjorà la situació. Abans el professorat podia pegar l’alumnat i tot el món ho veia normal. Ara seria impensable, per molt que un alumne “provoque”. Nosaltres som professionals. Si som de veritat democràtics, ens ha de semblar una animalada que la policia pegue, igual d’animalada que un profe pegue a un alumne.
    Maria
    (Els Jutges per a la Democràcia expliquen molt bé el paper que ha de tindre la policia en un estat democràtic: http://www.juecesdemocracia.es/txtComunicados/2012/21febrero12.htm)

 26. Daniella

  Quan vaig començar a veure les imatges no em podia creure el que estava observant tant en l’Internet com a la televisió. Em pareix molt indignat com la policia tracta als estudiants i a la gent major, perquè vaig veure en la televisió com li pegaven a una persona major, el van tractar molt mal. Per altra banda els estudiants tenen el dret de manifestar-se per tot el que esta passant en les últimes setmanes. Hem de manifestar-nos, perquè si no fen res les coses no canviaran i seguiran malament.

 27. David Beckham

  Pense que aquestes accions policials són brutals i molt excessives. Més de 30 policies poden, sense problemes detenir sense violència als joves que els insulten o facen actes de vandalisme. Però el que varen fer fou carregar contra joves estudiants, desarmats i que no feien altra cosa que manifestar-se pels seus drets pacíficament, i no únicament carregar, colpejar, maltractar, ferir i detindre a menors d’edat. Aquestos actes no poden quedar sense castic, que de la mateixa manera que es penalitza la “violència” dels estudiants, s’ha de castigar la brutalitat policial d’aquestos últims dies.

 28. Mario

  M’agrada veure com penseu que els agents de policia són els culpables d’aquesta situació. És ben cert que hi ha hagut problemes greus principalment de violència policial. Tan sols reben ordres dels seus superiors, és a dir, són peons d’ells.

  Heu de entendre que, en la policia, en l’exèrcit, en la marina… no acomplir una ordre d’un superior es delicte i per tant els agents serien criminals i podrien ser suspés del seu treball o despedits d’aquest, i és clar, que en el temps on vivim, seria una estupidesa perdre el teu treball quan pots mantenir-lo.

  Per altra banda, la policia ha sobreactuat, no era necessari tant colp de violència inclòs a gent que tan sols passava per la zona, gent indiferent a les manifestacions, que van ser detinguts sense motiu.

  La vertadera culpa és dels que estan per damunt de la policia. Deixeu de tractar-lo com no és i no amagueu la realitat i no l’adapteu com es del vostre grat.

  • elspunysnoparlen

   Hola Mario,
   Jo no sé qui és el responsable. No sé si els policies són mers peons a actuen moguts pel convenciment que així ho han de fer. La Delegada del Govern, Paula Sánchez de León diu que obrirà una investigació per veure si hi ha hagut excesos. El cap de policia, Antonio Moreno, diu que han actuat impecablement. A qui demanaries tu responsabilitats?

   Ací tens una notícia que parla de la qüestió:

   http://www.magisnet.com/noticia/11040/Alumnos/sup-critica-ministro-interior-delegada-gobierno-jefe-polic%C3%83%C2%ADa.html

   El Sindicato Unificado de Policía (SUP) ha criticado al ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz, a la delegada del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León, y al jefe superior de Policía de la Comunitat, Antonio Moreno, por su actitud frente a los altercados con estudiantes.
   El SUP ha sido muy crítico con el jefe superior de Policía Antonio Moreno por sus declaraciones refiriéndose a los manifestantes como el “enemigo”, que son un lenguaje “claramente del pasado” y han venido a arrojar “más gasolina al fuego”. “Su gestión de la crisis, junto con la delegada del Gobierno ha sido un fracaso”, denuncia el SUP.

   Para el sindicato, los estudiantes no tienen derecho a cortar el tráfico, pero tampoco los responsables policiales pueden pretender solucionar este problema “matando moscas a cañonazos”. A su juicio, durante los incidentes de ayer el número de agentes de policía fue “claramente insuficiente” porque si en lugar de 50 agentes, hubieran acudido 300, se podría haber formado un cordón y restablecer la circulación “sin dar un solo golpe”. “Mala planificación, sin medios, decisiones erróneas y peor explicación. Y no puede haber cuatro periodistas golpeados porque van a informar, no a manifestarse”, critica. También ha criticado el SUP al ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz, por responsabilizar a la policía de los incidentes registrados en Valencia, y ha calificado sus palabras de “acto de cobardía política y personal” y “moralmente miserable”.

   En una entrevista con Catalunya Radio, Fernández Díaz ha reconocido que quizá se ha podido cometer algún “exceso” en la actuación de la Policía con los estudiantes del instituto Lluis Vives. “Descargar toda la responsabilidad en que la actuación de la Policía ha sido excesiva es políticamente cobarde y moralmente miserable”, ha criticado el SUP. El sindicato mayoritario en la Policía Nacional considera además que si se han producido una mala actuación policial, lo primero que debe hacer el ministro del Interior es cesar a la máxima responsable política, la delegada del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León.
   […]

 29. Marta i Sara

  Està clar que manifestar-se es un dret humà, però sempre que no hi haja violència (verbal o física) i tot estiga en ordre. Si van anar els policies a les últimes manifestacions, és perquè alguna cosa no la estaven fent be, però la seua resposta s’ha de reconèixer que va ser desmesurada i que va afectar a gent que no hi tenia res a veure, com persones major que acompanyaven als seus fills o simples vianants.

  Ara bé, als telediaris van dir que tots els detinguts (excepte un) tenien antecedents policials i que cap era estudiant. Pensem que aquesta gent tan sols anava a calfar l’ambient per a fer enfadar les autoritats.

  Però hauríem de recordar com va començar tot açò: trenta alumnes tallant el pas durant dos minuts per a que la premsa els faça una foto manifestant-se. Què te això de roí?

 30. Manuel Gimeno

  Aixo es una barbarie. Ens consideren els seus enemics, i res mes enllá. L’unic que s’esta demanant en aquestes manifestacions PACIFIQUES es una escola digna. I que es tinga constancia de que aixo es un dret.
  Si tenen que recortar per que estem en crisi, mes els valdria recortar els sous del ministres i de els politics en general. Perque es veritat que la escola y la sanitat suponen millons de euros, y que amb els sous del politics no es aconseguiria ni la meitat. Peró si pretenen que ens apretem el cinturó i que acceptem les retallades que comencen per ferse-lo a ells mateixos, que manen un missatge demostrant que ells, els representants d’Espanya també es sacrifiquen per que el país sobrevisca.

 31. Virgilio V

  Crec que les coses tenen un limit i els manifestants també són persones i les persones hi ha que tractar-les bé, no com en el vídeo que pareix que estan tractant amb animals sense compassió i a per totes.

  Cadascú té la seua opinió cerca, qui te la culpa, jo crec que els estudiants han provocat un poc als policies però ells no tendrien que haver-hi actuat com ho han fet.

 32. Tamara Kent

  Em pareix molt mal que els policies hagen actuat amb violència contra els estudiants, que sols volen
  fer-se oir d’una forma pacifica, perquè ja no volen retallades. Sol volen una escola amb un bo funcionament com tenir calefacció, pagar la llum entre altres.

  Aquesta manera d’actuar de la policia sol demostra que els estudiants tenen tota la raó i per aixo volen tapar-les la boca de una manera vergonyosa.

 33. Carles de Beauboir

  No em sembla gens just que la policia actue amb violència cap a uns estudiants que s’estan manifestant de forma pacífica, i això és el que va passar el vint de febrer de dos mil dotze, quan els alumnes de l’institut d’educació secundària Lluís Vives. La policia no tenia cap motiu per a actuar així, ja que els estudiants estaven realitzant una manifestació completament pacífica.

  Aquests casos desgraciadament es donen més sovint del que deurien, ja no només en casos de manifestacions sinó davant situacions mes *quotidianes, per exemple fa no gaire en la televisió va eixir una dona que pel simple fet d’elevar-li el to de veu a un policia perquè estava alterada el policia li pega un “guantazo” i la tira al sòl.

  Que en ple segle vint-i-un estiguem veient aquests casos de violència policial és una vergonya perquè aquesta gent aquesta preparada per a qualsevol mena de situació i encara que evidentment hi ha casos en els quals calga recórrer a la violència hi ha molts altres en els quals es podria evitar i no es fa.

  Quan la policia actua d’una forma violenta en una manifestació és perquè al·leguen que suposadament els manifestants feien ús d’una violència radicalitzada, però en molt pocs casos és com els agents dius i no vull dir que els policies siguen uns mentiders sinó que simplement a vegades fan abús de poder, és a dir, al saber que estan per damunt d’algunes persones abusen d’això.

  Un cas molt clar de l’abús dalt esmentat és quan per exemple la policia li demana a un indigent que per favor es retire d’on està per qualsevol motiu i l’indigent es nega al·legant un motiu qualsevol. Davant aquesta situació la majoria de les vegades la policia fa abús del seu poder actuant d’una manera violenta quan no hauria de ser així.

  En conclusió, per a la meua està bé que la policia faça ús de la violència però ha de fer-los d’una manera controlada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s