9 comments

 1. Àngels

  Què penseu que dirien els estudiants de l’IES Isabel de Villena si els feren les mateixes preguntes que a aquest xiquet davant d’un nou company o companya que arriba a classe? I tu mateix, què diries? Per què? Àngels

 2. Fran Kent

  Pense que els alumnes de l’IES Isabel de Villena raonarien mes les seues respostes que aquests xiquets ,que encara no saben com raonar les seues respostes en contra del ninot negre, i més si les preguntes es fan davant de l’alumne. Jo diria que cadascú te les seues preferències i gustos, i que una persona no pot ser la millor o la més roïna pel fet de ser blanca o negra.

 3. Tamara Kent

  En aquest vídeo d’un estudio que s’ha fet a Mèxic m’ha deixat sorpresa, perquè els niños mexicans creen que l’home negre es el lleig i roí i el blanc bonic i bo inclús a alguns les cuesta dir que se pareixen mes al negre que al blanc i lo neguen. Jo pense que ells no tenen la culpa de ser racistes perquè ells solo fan lo que han vist i oït al seu voltant, son els pares els que han de educar-los fer-les ver que no per el simple fet de ser negre eres lleig i roí.

 4. Tamara Kent

  En aquest vídeo d’un estudio que s’ha fet a Mèxic m’ha deixat sorpresa, perquè els xicots mexicans creen que l’home negre es el lleig i roí i el blanc bonic i bo inclús a alguns les cuesta dir que se pareixen mes al negre que al blanc i lo neguen. Jo pense que ells no tenen la culpa de ser racistes perquè ells solo fan lo que han vist i oït al seu voltant, son els pares els que han de educar-los fer-les ver que no per el simple fet de ser negre eres lleig i roí.

 5. zineb becker

  Aquest vídeo ens ensenya que des de molt xicotets tenim un comportament racista. Els nens del vídeo encara que saben que es pareixen més al xicot negre que al blanc diguen que el blanc és més bonic i mes bo i també quan havien d’elegir, elegien al blanc perquè les donava menys por, també es van fitxar en els ulls i les han agradat els ulls blaus del blanc i ningú es va fitxar en els ulls del altre mentre que tenia uns ulls preciosos.

  Ja que els nens no saben res de racisme a aquesta edat, crec la culpa la tenen els pares i mitjans de comunicació perquè sempre hi han comentaris racistes i els xicotsprenen el exemple.

 6. luis

  Aquest vídeo mostra si n’hi ha racisme a Mèxic ja que els nens i les nenes es da el major racisme. En el podem veure com ells i elles diguen que el ninot blanc és el més bonic mentres que el ninot negre és el més lleg. També diguen que el blanc és el bo mentres que el negre és el roí. Després les pregunten a quin es pareixen més i ell contesten “em pareix més al blanc”. Aquest es da perquè han rebut una educació racista.

 7. Nacho Mott

  Aquest vídeo m’encanta per que els nens, encara que no tenen la suficient capacitat per a contestar les preguntes, són el reflex de nostra societat. El país de Mèxic esta molt bé escollit, ja que té una varietat de races, i arriben immigrants dels Estats Units o Sud Amèrica de color. Tenen la seua ideologia ben clara. Els de color ”café” son males persones, no fan ningun bé. Les experiències que han patit i la educació que reben dels pares li han fet arribar eixa conclusió. Peró es graciosa la manera en la que reaccionen quan li pregunten a que se arriben més, no s’adonen de que són més café que altra cosa.

 8. meline wolf

  Aquest vídeo que s’ha fet a Mèxic, vol demostrar la forma de pensar dels xiquets, mitjançant unes preguntes sobre dos ninots, un blanc i un altre negre. Les preguntes que feien als xiquet eren: que ninot era el més bonic, qui era el més bo, qui era el roí… Tots els xiquets responien gairebé el mateix, que el més bonic i el més bo era el blanc i el lleig i el roí era el ninot oscur.
  També van preguntar a un xic a qui es pareixia mes i va dir al ninot blanc per les orelles, es notava que ell es sentia avergonyit de ser negre.
  Però tampoc tenen culpa els xiquets, perquè ells nomes diuen el que els seus pares i l’altra gent pensen, sense adonar-se.
  Jo crec que totes les famílies tenen que ensenyar als xiquets que no es roí ser osur, que nomes es un estereotip.

 9. Sergio Anthony (1BatxC)

  En aquest vídeo fan un experiment a xiquets mexicans, en el qual a cadascun se li posa dos ninots davant seu. Un és de pell blanca i l’altre és de pell negra. Als xiquets se’ls pregunta: “Quin t’agrada més?”, “Quin és el bo i quin el roí?”, “per què?” i “amb qui t’identifiques?”.

  Els xiquets solen contestar que els agrada més el ninot blanc, que aquest és el bo, que el negre és el roí i que se solen identificar amb el blanc. Ací es pot veure el reflex de la societat.

  Des de xicotets, tots hem sigut educats o hem sigut influenciats a partir de la televisió o el cinema que “el blanc és millor, és més bo i llest i que té millors possibilitats de triomfar en la vida” i que “el negre és inferior, és dolent, roba i no val per res”.

  El racisme ens ha influït des de xicotets en les nostres vides sobretot en els països sud-americans i africans. Els xiquets d’aquests països es creuen inferiors a la gent blanca, es pensen que tenen menys possibilitats de triomfar, per a millorar la seua autoestima es pensen que s’assemblen als blancs i açò quan siguen majors els pot afectar bastant.

  En mi opinió, el vídeo m’ha impactat bastant i m’ha fet reflexionar molt. Em fa impotència i ràbia que per culpa dels prejudicis d’aquesta societat racista, els xiquets pensen que pel simple color de pell que tingues, pots ser millor o pitjor. Per al mi el que importa és l’interior i que ja va sent hora que canvie aquesta societat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s