Benvinguts al paradís. Obrint pas. Dia de la Pau.

Suggeriments per a treballar la cançó

La cançó parla d’un paradís que després no és tal. a) A quines situacions (gens paradisíaques) fa referència la cançó?  Podries explicar-les amb exemples? (més avall hem posat els temes, que et poden ajudar a contestar) b) Quines altres situacions coneixes que podrien aparèixer-hi? c) Davant de la situació actual (ben lluny de ser un paradís) quines solucions proposa la la cançó? d) Quines se t’acudeixen a tu?

T’animaries a participar en un lipdub amb aquesta cançó?

Temes:

Primera estrofa:

 • la pobresa i la misèria,
 • la falta d’il·lusions…

Segona estrofa:

 • la manipulació dels mitjans de comunicació,
 • la violència masclista,
 • la violència al carrer…

Tercera estrofa:

 • la immigració,
 • les guerres,
 • la pobresa als barris,
 • el racisme…

Quarta estrofa:

 • la influència dels mitjans de comunicació,
 • la corrupció política i econòmica…

Ací tens la lletra

30 comments

 1. Nerea Navas y Vanessa Santo Tomás

  LA PAZ – FALSA ALARMA

  Pon tu granito de arena en tu tierra por la paz
  si vienes con guerras te doy la mano y digo paz

  Que pensareis si hablo de establecer la paz y apaciguar conflictos con estrictos escritos que dicto, que pensareis si hablo de paz en los tiempos que corren, de atiborres sin que ahorre haber despues quien me socorre que pensareis si hablo de paz y despues gloria si hay demasiada escoria entre lineas divisorias que pensareis si hablo de paz en el cielo y la tierra si acabamos de empezar un nuevo siglo en guerra, que pensareis dime que hareis cuando veais que el bien es superior al mal valláis donde valláis soñando estais pues porque no es asi desgraciadamente no es asi aunque te contente a ti el vivir es un sin vivir y no hay simil cuando la desunion avanza a mil por hora ya que todos hoy le temen a una espora que por controversicas disputas no obtienen una mejora porque el orgullo ahora es lo que mas se valora implora o si quieres llora no hay remedio porque mientras halla envidias no habra calma en este reino y dire que no al ataque mortifero yo medire al milimetro aunque me quiten el oxigeno dire que no y tu que haras desesperaras por furia o colera detestaras al proximo que venga descontentaras vengo en son de paz a contagiaros mi armonia y asi tomen nota del mensaje como yo lo haría… CONTINUACIÓN http://deletras.cl/music/Falsa-Alarma/_/La-Paz

  • Àngels

   Nerea i Vanessa, m’ha agradat molt escoltar aquesta cançó “Pon tu granito de arena en tu tierra por la paz”. No vos conec però m’ha animat molt saber que hi ha gent a l’Institut que escolta aquestes cançons. De vegades les persones que estem contra la guerra i ens fa fàstic la violència, jo per exemple, ens sentim minoria i un poc a soles. Així que gràcies per saber que vosaltres també esteu disposades a posar “Un granito de arena “. Compteu amb el meu ¡

 2. Ainoa Grande

  La cançó de benvinguts al paradís a la primera estrofa parla de la pobresa i la miseria que hi ha als nostres barris i la falta d’il·lusions dels jovens produïda per les promeses sense complir dels manipulats mitjans de comunicació.
  Parla de la violencia masclista cap a les dones i de la poca importancia que s’els dona a la muntunada de dones que moren als seus pisos. També parla de la violencia als carrers cap a la gent d’altra etnia i de l’hipocresia dels ja mencionats medis de comunicació que ens oculten la, més que evident, veritat.
  Aquesta cançó fa una crida a tots els jovens per a lluitar per els seus drets sense tindre por de que algú se ho puga furtar.

 3. Ainoa Grande

  NO OLVIDEU:
  El que tenga ojos que vea, el que tenga oído que escuche, el que no pueda encontrar la paz, que luche. (Kase.O)

  • Àngels

   Aquestes frases son molt bones¡ Podrien ser cartells per mostrar-los al lipe dub quan passa la càmera? Per posar un cartell en algun lloc visible de l’ Institut???

 4. Aurora Roldán Gómez

  La cançó “Benvinguts al paradís”, te com a tema principal la marginació i les males condicions que sufreixen alguns barris, degut al gran nombre de persones problemàtiques que hi ha.

  Un exemple sería el barri de la Malvarrosa, on hi ha un gran percentatge de la droga total de València. La droga és un factor que influeix en que hi haja violència al carrer i per tant aixó fa que hi haja conflictes, pelees, etc entre les persones.

  • Àngels

   Podries proposar a la teva classe fer algun cartell o símbol que apareguera en el lipe dub amb el tema del comerç de drogues com a factor de violència , no?

 5. John

  el video tracta sobre diferents punts on es troba la pobresa i la misèria, les guerres, el racisme, la corrupció política com ocorrisc en diferents punts del mon com en l’Africa amb la seua i aparentment interminable, o les guerres en la que se es troven paÏsos com Siria i la guerra civil que sufrix ara mateix.

  I com canço he triat una que utilitzen per recordar als soldats del ejercit morts en misions de pau i suport en paÏsos com Afganistan.

  Kendo Ft Farruco – El Tiempo Corre & Corre

 6. Adri

  A- El video tracta sobre pobresa i la misèria, la manipulació dels mitjans de comunicació, la violència masclista, la violència al carrer, la immigració, les guerres, la pobresa als barris, el racisme i la corrupció política i econòmica.

  B- Referit a la pobresa i la misèria l’exemple mes clar que hi puc aplicar es el del nord d’Àfrica, on hi estan vivint una situació economica preocupant. Respecte a la manipulació dels mitjans de comunicació vull ser polèmic ja que hem pareix una falta de respecte canal 9 i la seua relació ambn el PP, jo no vaig a favor o en contra de canal 9 ni de cap mitjà de comunicaciò, però hi ha que ser imparciali canal 9 es tot el contrari. ( no he pogut corregir el text )

  • Àngels

   Estic d’acord amb tu Adri, La parcialitat de Canal 9 i la seva mancança de professionalitat es pot demostrar : pots comptar els minuts que dediquen en qualsevol informatiu a parlar i mostrar imatges de les grans accions dels governats i quants minuts dediquen a parlar dels problemes socials dels nostres barris i de les crítiques a aquests mateixos governants.

 7. Nom

  a) Fa referència a situacions roïnes a les que ens enfrentem a la vida, com la pobressa, la tristessa, la violència masclista o el racisme. b) El vídeo també podría tractar la fam, la desigualtat o les roïns condicions laborals i de vida que es donen a voltes a alguns països. c) La cançó proposa que tragues la fera que dus dins i que no deixes que et guanye la por. d) Eixir al carrer a protestar.

 8. Vicente Santo Tomás Ortega

  La cançó parla de la misèria i la pobresa de nostres barris, de la falta d’il·lusions de la gent, la manipulació dels mitjans de comunicació, la violència masclista, la violència al carrer, la immigració, les guerres, el racisme, la corrupció política i econòmica…
  Quines altres situacions coneixes que podrien aparèixer-hi?
  La pobresa d’altres llocs, com a Africa, les guerres de altres països com Síria, l’explotació infantil, etc.
  Proposa que ni ha que lluitar i no rendir-se per a aconseguir la pau

 9. melssa

  La cançó es referia a les coses dolentes que hi ha a la realitat; racisme, violència de gènere, masclisme, pobresa, guerres… Per exemple, l’any passat van morir moltes dones per violència de gènere. Hi ha més coses que deurien aparèixer a la cançó, com la fam als països pobres, la crisis mundial… La cançó proposa un paradís, però si no hi ha cap… Algunes solucions per aquesta situació són per exemple: les donacions, però moltes vegades no arriben al seu destí… Altres: resoldre les coses pacíficament, parlant, sense violència…

 10. Xavi Sanchis

  Aquesta cançó parla de les catàstrofes que apareixen en el mon com la violència a les dones en els seus pisos, terrorisme i por en la societat, pobresa en les famílies, és a diure, aquesta cançó és tot el contrari que seria un paradís. La cançó també parla de superar tots aquestos obstacles com tenir forces per a poder restablir totes les malalties que passa la gent i tots els problemes que li ocorren.
  Dona igual que siga una ciutat amb diners que una del continent africà, perquè a les dues les poden afectar totes aquestes situacions. Per exemple l’atemptat a les torres bessones en New York.

 11. Jennifer Borromeo

  La cançó “Benvinguts al paradís” fa referència a la pobresa als barris, i no més lluny on visc jo, el meu barri, la Malva-rosa, un barri ple de gent que no té ni per a menjar, que viu al carrer. En canvi sol a uns kilòmetres criden l’atenció les cases luxoses, plenes de capritxos, de polítics i de riquesa no guanyada la amb suor sinó amb la corrupció… Dóna llàstima vore el contrast de gent pobra que treballa a totes hores i no li arriba ni per a menjar i gent que el seu treball és malgastar els diners públics i no li falta ningun capritx.

 12. Carlos Barrés Cascado 3ºa

  a-b)
  1 pa: Parla de l’atur que hi ha actualment, a la pobresa i a els inmigrants que venen per a buscar treball i no hi troben o moren en l’intent.
  2 pa: Parla de com hi poden mentir-nos en la televisió, del maltracte a la dona, de la violencia en el carrer als inmigrants.
  3 pa: Parla dels inmigrants, de les fronteres molt protegides o de les guerres als deserts i de persones que viuen en “chaboles” i del racisme en el carrer, actualment hi ha molta a favor del racisme.
  4 pa: Parla de les notícies impactans a la televisio, de les miseries que ocurreixen i no les diuen. Y de com les persones del pentagon poden fer guerres sense ningun motiu i de com els banquers de wall street poden furtar els diners a les persones sense tindre pistoles(si es comparen amb els pistolers).
  5 pa: Diu que lluites per els teus drets que no et calles de que no deixes que per tindre por no faxes el que vols. Apunta, dispara! Ets massa jove per morir fa referencia a que apuntes al que vols fer, dispara es per a que et marques una meta i ets massa jover per morir a que no deixes el que et moriva.

  c)
  El ciberbulyng, la cris, la corrupcio dels presidents, etc.
  d)
  Ayudar als més pobres, que els banquers no es queden el diners, etc.
  e)
  Que es reibindique la violencia de genere, que no hi façen guerres i que les persones façen manifestacions i que lluiten per defensar els drets humans.

  Angels açi te conteste les preguntes, ami fer el lipdup m’agrada molt la idea.

  • Àngels

   Gracies Carles per donar-nos tantes idees. Quina triaries per fer algun cartell o símbol que podríem proposar a la classe per mostrar-lo en el lipe dub?

 13. Ana Muñoz

  Aquest vídeo és una crítica a la societat en la que visquem,perqué del que tracta és del maltracte a les dones,el rebuig a la gent per la seua raça,el seu color,etc. i tot el que diu és la veritat,i pense que si tots posem algo de la nostra part per a erradicar aquest problema,será lo millor per a tota la societat,perqué acabariem amb una petita part de tots els problemes que hi han al món i viuriem tots més feliços.També pense que ningú d’aquest món deuria rendirse mai per qualsevol obstacle que se li posara en mig,que la gent te dret a lluitar per els seus drets,perqué totes les persones sóm iguals,amb els mateixos drets i l’únic que ens diferencia és el sexe i aixó no te que ser ningú obstacle.

  HI HA QUE LLUITAR PELS NOSTRES DRETS,NO SÓM MÁQUINES SENSE COR!

  • Àngels

   M’ha agradat molt llegir les teves paraules. Pot ser amb la darrera frase podries fer un cartell per mostrar-lo en lipe dub. T’agradaria? Pots proposar-ho a la teva classe

 14. Sara Genís 3ºA

  a)La cançó fa referencia a totes les injusticies que sofrim nosaltres i altres persones menys afavorides que nosaltres hui en dia, també ens diu que nosaltres tenim veu i debem manifestarnos per a erradicar les injusticies i a no quedar-nos de mans creuades, perque mentres que nosaltres ens amaguem altres persones ho estan passant malament. Com per exemple la discriminació racial o d’altre tipus, també sobre la immigració, el poder opresor del gobern cap a les persones que no tenen recursos, als atentats, etc.

  b)Assesinats sense que la justicia es faça carrec e implique una condena al culpable, el dret a treballar, el poder accedir al paro si el lloc on traballes quiebra,etc.

  c)La cançó diu que nosaltres som els que tenim que lluitar per els nostres drets i no tenim que veure sense fer res les injusticies, també diu que no podem tindre por de fer o dir el que pensem.

  d)Denunciar les injusticies, no oprimir a la classe social baixa o treballadora, que la gent rica o amb recursos aporte més a la societat.

 15. El Tito Pablo

  Pense que esta molt be perquè parla de tota la violència que hi ha en el mon i a part diu que si el paradís es cares tristes, que no hi ha diners, mentires als telediaris….No crec que aixo siga el paradís, si el fora no hi haurien guerres ni cares tristes si no que hi haurien somriures, felicitat i

 16. christian de burgos

  Aquesta cançó relaciona un paradís amb el món actual, ple de misèria, violència al carrer, guerres, immigració… Amb aquestos problemes, la cançó els relaciona amb un paradís. Per a superar aquestes catàstrofes s’ha de ser fort i mirar cap davant. Tots tenim dret a lluitar pel que volem aconseguir.

 17. meline wolf

  Quan vaig llegir per primera vegada el text, m’esperava més un altre estil de música. El text expressa molt bé com és la nostra societat, i els problemes que hi ha tots els dies.
  En aquesta cançó s’usa molt la ironia, també s’usen exemples per a donar suport que tot el que diuen no és imaginat, sinó que passa tan sovint que ja et pareix que siga normal.
  Amb aquesta cançó volen transmetre que no s’ha de ser racista, que les persones que venim d’altres països o són d’un altre color no són inferiors als blancs ni als natius. Tots naixem lliures i iguals en dignitat.

 18. Luis Rosalén

  Aquesta cançó parla sobre la pobresa, el terrorisme, la violència de gènere … és a dir, esta cançó es tot lo contrari a el paradís. El títol es un sarcasme sobre la nostra societat. També parla sobre superar la por i lluitar contra el maltracte i contra la violència. Tot aquest pot passar en qualsevol lloc del mon: continent africà, Amèrica, Europa …

 19. zineb

  Aquesta cançó és la primera que escolte en valencià i m’ha agradat molt, no perquè siga en aquest idioma sinó perquè tracta d’un tema molt actual.

  Benvinguts al Paradís és una cançó que utilitza molt la ironia, ja que el títol mateix és una ironia, que parla d’un paradís negre amb molts problemes i en el que ningú voldria estar.
  Els temes d’aquesta cançó són la pobresa, la misèria, la violència, la immigració, el racisme…
  Acabe aquest comentari dient que aquesta cançó té molta raó i que espere què aquest món canvie i que siga més igualitari i molt millor.

 20. NachoBataller

  Aquesta cançó m’agrada molt per una part per la lletra. Té tots els temes actuals que se parlen a dia de hui. Parla de la crisis, de la violència de genere, el racisme, les guerres, problemes en la nit, etc. Aquestes temes son importantíssims, i es fonamental recordar-los, conscienciar a la gent que ni han problemes molt greus. En aquesta cançó ni han paraules molt dures, i fan un bon us de la ironia, queda clar el missatge que volen transmetre.
  Però per l’altra part, no m’agrada gens la musica, encara que de totes formes lo important es el missatge, que hem de frenar els principals problemes no tan sols de nostra societat, si no també de mon enter!

 21. Sami, Javier

  El conflicte de Siria va començar fa un any per les revoltes del poble contra el dictador Bashar Al-Assad després de 42 anys de dictadura en el pais.

  Segons les estadistiques de l’ONU han mort més de 10.000 persones i mes de 120.000 detingunts. Però la realitat es ben distinta, segons alguns contactes en Siria hi han més de 30.000 morts i uns 300.000 detinguts i ferits.

  Aquest és un video d’els alumnes de l’Isabel de Villena demanant la llibertat i la dignitat del poble sirio.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s