Nicaragua, València i la Mediació

El dia 29 d’abril vam rebre uns convidats molt especials: un grup de professors de Nicaragua ens visitàrem per veure de primera mà què era això de la mediació de conflictes implantat al nostre institut.

Per començar férem memòria d’alguns conceptes treballats al llarg del curs. Recordàrem les conductes i comportaments típics d’assertivitat, passivitat i agressivitat.

Parlàrem de la nostra famosa obra de teatre «Els tres porquets» i continuàrem descobrint els sentiments, les emocions i els desitjos dels nostres personatges: Agressiu, Passiu i Assertiu.

Prenent com a base que els conflictes són com un iceberg, on hi ha una part visible (els elements materials) i una altra part per sota (els elements immaterials), treballàrem en grup els objectius materials i emocionals dels personatges. Després férem una posada en comú en la qual cada grup donà la seua valoració i entre tots perfilàrem els elements immaterials del conflicte dels porquets i el llop.

Després es féu un simulacre de mediació entre els germans porquets: Agressiu, Passiu i Assertiu. Tres mediadors/res assoliren els papers dels tres porquets; i altres dos actuaren de mediadors. La resta del grup férem d’observadors.

Pilar

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s