Preparant la xarrada de Mayor Zaragoza

Reunió de l’equip de mediació (11 de març 2009)

Després de veure una entrevista de Federico Mayor Zaragoza penjada al bloc, vàrem estar comentant-lo i preparant qüestions per a la visita d’aquest a l’IES Malilla. 

 Comentaris i propostes a partir de l’entrevista 

– Davant d’un món en peu de guerra, és urgent  declarar-nos “EN PEU DE PAU” 

  Davant de nosaltres, al món que ens envolta es gasten 3000 milions de dòlars al dia en armes, al mateix temps que moren de fam 60.000 persones. Podem callar? Potser ha arribat l’hora de posar-nos “EN PEU DE PAU”. Què significa estar en peu de pau? Podem nosaltres canviar la realitat? 

-“Utopia no és igual a impossible “

 Hi ha molts impossibles d’avui que són possibles demà. Les persones ens diferenciem dels animals o les màquines perquè SOM CAPAÇOS D’INVENTAR ALLÒ INESPERAT. Hi ha persones  que pensen que el que poden fer és tan poc que no val la pena fer res. Siguem realistes!, no tirem “pedres fora”!, creem al nostre voltant situacions de pau i barreres contra la violència! Pensem, parlem i preguntem-nos junts què podem fer nosaltres ara, al nostre institut, per promoure una CULTURA DE PAU. Tots i totes, cadascun de nosaltres decidim si volem ser “ambaixadors de la cultura de pau”. 

– Què significa CULTURA DE PAU?

 La societat masclista, dirigida pels homes, ha primat el múscul sobre les paraules, la força sobre la intel·ligència. Les dones fan passos en la història i van canviant la societat cap un món on la conversació tinga més espai que la renya, on la negociació tinga més valor que la força física, on la capacitat per inventar unes relacions millors per a tots siga més buscada que la capacitat de dominar un altre.

4 comments

 1. Hanna

  Disfruté en el IES Malilla, Federico Mayor me pareció un hombre muy interesante, de ese tipo de personas que siempre tiene algo que contar. Y no es para menos, ha vivido muchisimas cosas y ha estado al frente de cargos muy importantes, pero a pesar de todo eso, hablaba de una manera muy cercana.
  Pdta: la foto es muy buena.

 2. Desembre

  Avui, que estem en vacances de Pasqua, he llegit una frase que m’ha fet recordar-vos,si a vosaltres , les persones que formeu part de l’equip de mediació de l’Isabel de villena . Ahi va la frase i ja em direu que vos sembla :”EL FUTUR PERTANY ALS QUI CREUEN EN LA BELLESA DELS SOMNIS”.La va escriure Eleanor Roosevelt (1884, 1962).Escritora norteamericana. defensora dels drets socials, que va
  presidir la Comisió de Drets Humans
  de l’ONU entre 1947 a 1951.Què vos sembla?

 3. Mario Martinez Melado

  Yo no fui al IES Malilla, pero sobre los tres parrafos de arriba creo que tienen la razón, que se gastan mucho dinero en armas y la gente muere el doble, enverde de gastarse ese dinero en otras cosas para fomentar la paz.

 4. Paco Cerveró Feo

  Yo no vaig estar en el IES Malilla pero encar y això em pareix un article molt bo per a concienciar a la gent de hui en dia ya que si no li dones estadístiques o dades no es creuen o no es consciencien de res y ademés crec que el que diu que utopia no es igual a impossible cosa que em pareix molt interesant per a acomplir objectius fururs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s