Portal d’educació per la pau

Portal PAULA d’educació per a la pau

Espai de suport a la tasca educativa de mestres i professorat, des de la mirada de la cultura de pau.

El portal PAULA vol facilitar a mestres i professorat l’educació en la cultura de pau de forma quotidiana a l’aula, connectada amb els aprenentatges de cada àrea curricular, en cada etapa educativa.

Educació per a la pau a l’aula

La cultura (percepcions, valors, habilitats i altres sabers) es transmet i desenvolupa en la relació entre persones; és dinàmica, es posa en joc i es recrea en cada instant. La forma en que es desenvolupa la convivència al centre (professorat, PAS, alumnat, famílies, entorn, …) contribueix a avançar en una cultura de pau o a reforçar la cultura dominant de violència. Igualment, les opcions metodològiques del professorat tenen una incidència específica en l’educació per a la pau, en la mida que potencien o inhibeixen la creativitat, la cooperació, la valorització de l’altre, el pensament crític i d’altres elements actuals de cultura de pau.

En aquest espai, tenint presents aquests àmbits d’educació, concentrem els nostres esforços en el desplegament de l’educació per a la pau des del currículum reglat, és a dir, els objectius d’aprenentatge, continguts i criteris d’avaluació prescrits per a cada etapa educativa i àrea curricular. Les nostres propostes i suggeriments didàctics volen posar de relleu els elements de cultura de pau presents en el currículum i, alhora, desvetllar la cultura de violència que pugui estar impregnant el seu desenvolupament (currículum ocult).

En l’actual context de guerra, amb tropes espanyoles desplegades a diferents indrets del món, parem molta atenció a l’actualitat mediàtica, que considerem manté un gran potencial didàctic, tant per a les diferents àrees curriculars com per a l’educació per a la pau.

Un centre de recursos pedagògics en línia

El PAULA es planteja com un centre de recursos pedagògics especialitzat en cultura de pau, per tal que el professorat pugui:

  • informar-se sobre les qüestions que afecten la cultura de pau;
  • localitzar recursos didàctics (activitats i materials) disponibles de forma immediata i íntegra per internet;
  • elaborar els seus propis dissenys i materials didàctics.

Un portal per al professorat

El PAULA està pensat per ser utilitzat pel professorat, que pot copiar i adaptar els seus recursos per a la seva utilització com a material didàctic. Puntualment, oferim alguns materials per a l’alumnat que s’indiquen clarament en l’apartat depropostes per a l’aula.

Un espai de trobada entre el professorat

Mestres i professorat podeu enriquir aquest espai, compartint les vostres idees, experiències i recursos. A totes les pàgines trobaràs un espai de comentaris per comunicar-te amb nosaltres. També pots contactar-nos a través del nostre correu-e portalpaula@ub.edu.

La proliferació de robots que de forma automatitzada omplen la internet de publicitat (spam) ens obliga a revisar els missatges abans de publicar-los al web. Sols publiquem comentaris relacionats amb l’activitat docent i -tot i que encara no ens ho hem trobat- descartem els que facin apologia de la violència, que no serien coherents amb la finalitat d’aquest espai.

One comment

  1. Àngels

    M’ha agradat molt aquesta pàgina. Vos anime a fer una visiteta rápida :mireu la vinyeta de l’esquerra (la de la detenció )i l text “El secreto bidón de gasolina”. Em venien al cap idees que parlarem en la darrera sessió de l’equip de mediació. Creieu que eixos assassinats de joves contra els seus companys de classe,per exemple, es poden parar amb l’aplicació de les lleis? fer mes durs els càstigs serviría per parar eixa violència? quina estratègia creieu que és mes eficaç?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s