Enganxa’t a la convivència

ENGANTXA’T, és una campanya de sensibilització sobre la convivència en la zona de Malilla, impulsada des de l’Institut del propi barri. Aquest any se celebra la quarta edició de la campanya i  estos són alguns dels  trets que defineixen la iniciativa:   

  • És i vol ser una iniciativa de molts, no sols dels agents educatius formals, dels mestres i professorat; per això participen en l’organització un ample ventall de grups i entitats (mestres, alumnes, famílies, associació de veïns, societat musical, agents socioeducatius, entitats no governamentals implicades en tasques educatives al centre, la biblioteca del barri, entitats esportives i el CEFIRE de València).                                               
  • Té un clar objectiu de visibilitzar que allò més comú i habitual als centres educatius públics és la convivència adequada entre tots els membres de la comunitat educativa, i no els continus senyals d’alarma que van apareixent en els mitjans de comunicació generalistes, tot i que trobem dificultats i entrebancs en el treball diari, els quals anem afrontant des de la reflexió i la participació dels diferents agents implicats.      
  • Pretén obrir el centre educatiu a un ventall molt ample d’activitats educatives, culturals i esportives en horaris escolars i extraescolars.

Aquest any, el CEFIRE ha volgut fer un pas més amb dues noves iniciatives: per una banda, organitzar unes Jornades sobre bones pràctiques educatives en convivència que tindran lloc en la Universitat, en la qual participaran centres de distints llocs de l’estat espanyol i que seran clausurades per D. Federico Mayor i, per altra, convocar una Trobada d’alumnes i professorat implicat en equips de mediació.

OBJECTIU DE LA TROBADA

L’objectiu d’aquesta trobada és que l’alumnat que participa en mediació escolar en els Instituts de la Província puga tindre un encontre amb una persona de la rellevància a nivell internacional de D. Federico Mayor Zaragoza, Ex Director General de la UNESCO. A més, volem que ells i elles se senten protagonistes de la trobada, i que tinguen una participació activa, que puguen aportar inquietuds, reflexions i opinions. A tal efecte, hem pensat que més que una conferència per part del convidat, siguen els alumnes els que plantegen preguntes, que ells hauran treballat, previament, al seu centre.            

CONTINGUT

Com que aquest any celebrem el 60 aniversari de la Declaració Universal del Drets Humans, pensem que aquest document, que aspira a ser una proposta d’ètica universal en un món globalitzat, podria ser treballat amb l’alumnat  en cada centre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s